Dag 6-7

De sista dagarna blev, som så ofta, rätt hektiska. Sista heldagen spenderades delvis på varsitt håll, med Malin shoppandes i diverse specialist-butiker och jag flängandes runt för att besöka nya ställen och fota upp en rulle film jag haft med mig under veckan.

Men det första vi gjorde var, så klart, att äta frukost. Än en gång tog vi oss till Best Bagel & Coffee, som verkligen har fenomenala bagels (dock rätt trist kaffe…), och jag valde denna gång en pastrami-bagel. Jävlar, vilken macka! Mer eller mindre en hel lunch, men så god att man inte kunde låta bli att slänga i sig hela ändå.

Min runda genom stan tog mig sedan från NY Public Library till Washington Square Park, till Downtown och till slut till Brooklyn-bron.

Till sist mötte jag upp Malin framför Flatiron.

När kvällen började bli mörk gick vi en promenad längs 5th Avenue för att se på alla påkostade julskyltningar. Lyxbutikerna kämpade för att bräcka varandras ljusshower, och den otvetydiga vinnaren var nog Saks Fifth Avenue.

Vi fick även äntligen se granen vid Rockefeller Plaza… även om vi fick kämpa oss igenom horder av turister bara för att ens komma i närheten.

Hemresedagen hann vi så till slut med ett länge efterlängtat besök inne i New York Public Library, en otroligt fin byggnad med ännu vackrare insida.

Även om dagen började med solsken och väldigt milda temperaturer så vände det till mulet och regn när vi skulle flyga hem, så ingen tillstymmelse till utsikt över staden denna gången heller. Flygningen i sig gick bra, och vi kom till slut hem till Sollentuna vid 9-tiden på morgonen… även om mental tid då var 03:00.

Vi är båda ganska väldigt överens om att det här absolut inte var sista gången i NYC, och det finns fortfarande så mycket vi vill se och göra, utöver att bara vara där. Det är en stad som ingen annan. Den är säkerligen heller inte för alla, men den är helt klart för oss.

Vi ses nästa gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s