Dag 5

Vi laddade ordentligt för en heldag i Downtown med frukost på Café Hestia, och sen åkte vi direkt ner till WTC.

Först åkte vi upp i nya 1 World Trade Center, den nya superskrapan strax bredvid platsen där de gamla tornen stod. En ruskigt snabb hisstur 100 våningar rätt upp och vi var framme… och utsikten var magisk!

Vi har varit uppe i både Empire State Building och Rockefeller Center, och båda hade superfin utsikt, men det här var både högre och bättre placerat, men totalt fri utsikt över hela hamninloppet, uppåt Manhattan och långt, långt runtom hela New York.

Dock var hela våningen inglasad och det var ljust, så ibland var det nästan svårt att se ut för alla reflektioner. Det vägdes dock upp av en fantastiskt engagerande värd som pratade om byggnadens historia och allt runtomkring.

Kan vi rekommendera en tripp upp i tornet? Oh, ja! Men se till att det är klart väder, för det finns risk att allt du gör annars är åker upp i molnen och tittar på 360° grått…

Nedanför tornet har man byggt en enorm galleria och tågcentral, kallad The Oculus, som har en oerhört imponerande arkitektur och design. Det kanske är enklast att bara visa:

Senast vi var här var strax efter minnesplatsen öppnat (vilken nu är fullt öppen för allmänheten som ett torg), men nu har även museet öppnat, så det var nästa stopp. Otroligt intressant och kraftfullt höll det oss totalt fokuserade i fyra timmar. Vi gick in när det var ljust, och kom ut i totalt mörker. Ungefär som man kände sig efter att ha sett, hört och läst om all total terror och skräck som folk upplevde den dagen.

Nå väl, en snabb tur genom butikerna i Westfield Mall hann vi med, innan det var hög tid att röra sig hemåt. Vi avslutade med Five Guys-burgare i sängen, en perfekt avslutning på en dag som denna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s