Dag 4

Malin hittade ett bagel-ställe tidigare i veckan som verkade riktigt bra, och idag fick vi tillfälle att testa den hypotesen. Resultat? Kanske de bästa bagels vi ätit hittills. Nybakat på plats går liksom inte att slå.

Förmiddagen blev i övrigt väldigt lugn, speciellt jämfört med gårdagens äventyr. Men så går dagens planer mer i den lugna, lyxiga andan istället. Vi började med ett besök på Tiffany’s, och all den lyx som denna välkända butik badar i. Personalen är precis så extremt trevlig, hjälpsam och proper som man föreställer sig. Vill man bli behandlas som en kung, ja då är hela Fifth Avenue rätt ställe att börja på.

Vi fortsatte sedan upp längs Fifth och till The Lowell där några av våra goda vänner bokat in oss på en helt fantastisk ”afternoon tea” med scones och bakelser. Vi frossade i champagne, Lapsang, petit fours och scones med mumsig clotted cream och marmelader.

Mätta och dåsiga rullade vi hemåt, och tog oss en ny paus innan det var dags för dagens stora final-nummer: The Lion King på Broadway.

Teaterproducenterna på Broadway vet verkligen hur man sätter upp en show. Föreställningen var oerhört fantasirik och kreativt uppsatt, och speglade i övrigt i princip helt filmen. Stjärnorna var Timon och hyenorna (i Martins mening).

På vägen hem försökte vi ta oss förbi Rockefeller Center där den stora julgranen hade tändnings-ceremoni medan föreställningen pågick… men det var så klart meningslöst. De hade stängt av hela kvarter runtomkring, och det fanns inte en chans att ta sig in nära nog att se något.

Nåväl, ännu en dag över, och denna lite softare och finare än gårdagen. Imorrn är det dags att knata igen, då blir det Downtown och World Trade Center. Godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s