Dag 3

Tredje dagen började med hämtade bagels och kaffe från ett deli vi gick förbi igår på vägen hem från matchen. Det är lite omtumlande med deras system för beställning och betalning vid deli-diskar, men jag tror jag börjar få kläm på det nu. Framförallt är det så enormt mycket valmöjligheter. De som är vana vet vad de vill ha och ber om det. Vi förvirrade turister vill gärna ha skyltar med bilder och priser på vår mat 🙂

Nåväl, bagels är bagels, och de är som alltid bäst i New York.

Första utflykten blev sedan mot Roosevelt Island, den långsmala lilla ön under Queensboro-bron i East River. Framförallt ville vi åka linbanan som är det bästa sättet att ta sig dit från Manhattan. Ja, det går så klart tunnelbana också, men utsikten från luften är omöjlig att slå.

Själva ön har riktigt fina parker i vardera änden, och vi gick till den södra… som så klart var stängd just på tisdagar. Osis! Men vi fick en fin promenad med vy över östra Manhattan och, bland annat, FN-byggnaden, och Malin fick filma en massa nyfikna ekorrar som gärna kom och undrade om vi hade någon mat att donera.

Här låg även ett gammalt smittkopps-hospital från 1880-talet.

Tillbaka på Manhattan tog vi lunch på ett litet ställe och åt varsin värmande soppa med smulade saltines. Klassiskt 🙂

I Midtown tog vi sväng runtom Grand Central Terminal, och ut genom lobbyn till MetLife-byggnaden, en av mina favorit-ställen i New York.

Dags för en kort paus på rummet… och sen rätt ut igen!

Vi började med att sikta mot Body Shop (för jag behövde en handkräm för mina klättringsvalkar), vilket ledde till att vi passerade St Patrick’s katedral på Fifth Avenue som vi självklart behövde gå in i (har inte fått chansen någon av de tidigare gångerna), och sedan Saks Fifth Avenues helt galna julskyltning, och till sist tillbaka till Grand Central där vi hade tänkt äta på Shake Shack, men det blev istället en grym steak sub i foodcourten. En ordentlig runda, men kul att bara gå runt och se saker man inte riktigt planerat att man ville se.

Dagens resultat: 16274 steg och 11,3km avverkade. Bäst hittills 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s