Ja, ja, ja. Sluta tjata :)

20130502-082605.jpg

Vi vet att vi varit väldigt dåliga på att uppdatera, men det är faktiskt helt enkelt för att vi har haft så väldigt mycket skoj! Förra gången var det bara Malin och jag, så då hade vi mer tid att pausa och skriva, men med fyra personer är tempot också fyra gånger högre!

Nåväl, vad har vi gjort hittills? De första dagarna, inte så mycket egentligen. Vi har fått nästan all shopping gjord, där jag köpt lite Apple och kamera-prylar, och de andra massor av kläder. Jag hittade faktiskt också kläder… På H&M.

Igår tog vi en riktig turist-dag ute i Brooklyn. Vi började, som man bör, med att promenera över Brooklyn-bron och fortsatte ner till parken precis under på andra sidan. Målet var att ta oss till Williamsburg, det hippaste området i världen efter Portland, och Brooklyn Brewery. Av en slump såg vi att det gick färjor längs East River precis ifrån parken vi var i, så vi hoppade på och fick en bergochdalbanefärd längs kusten med de bästa utsikterna över Manhattan man kan tänka sig.

20130502-082613.jpg

20130502-082633.jpg

Williamsburg är en extrem kontrast mot Manhattan, speciellt där vi bor i midtown. Istället för taxibilar, sirener och försäljare är det lugna, sömniga gator, små pubar, och massor av vintage-butiker precis överallt. Vi gick i lite butiker, åt på en mysig pub och vilade i en park vid vattnet, innan det var dags för vår guidade tur på Brooklyn Brewery.

Mycket öl blev det 🙂

Ett par promille senare tog vi oss tillbaka till färjan, hoppade på och blev bjudna på solnedgång över Manhattan sedd från vattnet… Det är precis så häftigt som man tänker sig. Magiskt.

20130502-082625.jpg

Hur avslutar man en så amerikansk dag? Med en takeout-pizza delad på fyra, och ett par bitar cheesecake från en deli runt hörnet, så klart! Mätta, glada och lite smålulliga hängde vi på rummet och kollade på tv innan vi till slut gav upp och gick och la oss.

Morgon nu, och dags för nya äventyr. Tyvärr är Ellis Island, som var dagens mål, fortfarande stängt för reparationer från förra årets storm, så det är lite oklart vad vi gör idag. Som om det är ett problem i den här staden…

Så ha det bra där hemma, förhoppningsvis hinner (och orkar) vi uppdatera lite mer i dagarna, men håll utkik på Facebook och instagram där vi brukar lägga upp saker så fort vi hittar wifi på nåt kafé.

20130502-083049.jpg

Annonser

1 thought on “Ja, ja, ja. Sluta tjata :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s